Röviden a villanyszerelési munkáinkról

Az elmúlt évtízedekben, a villanyszerelés iránti kereslet drasztikusan megnőtt, legfőképpen két nagyon egyszerű törvényszerűségre visszavezethetően. Az első ilyen törvényszerűség, nem más mint hogy az életünk, a világunk, a mindennapjaink rohamosan gyorsan haladn előre, és borzasztó tempóban fejlődik. Mi emberek, minden nap, valami újra vágyunk, valamire ami másnak még nincs, vagy már van de mi is szeretnénk a rászesei lenni. A gyorsan fejlődő világ, az elektromos berendezések, exponenciális számban növekednek, amelyet ki kell szolgálnia az elektomos hálózatnak, mindezt megfelelően, gyorsan, és kiváló minőségben a saját, és vagyontárgyaink védelme miatt!

A második ilyen törvényszerűség, az idő múlása. Az idő előbb utóbb minden elektromos berendezést, legfőképp hálózatot, épületet, családi házat elér. Az új megnövekedett technikai berendezések, biztonságos kiszolgálására, ezek a rendeszerek biztonságosan már nem képesek, ezért fejlesztenünk, bővítenünk, és karbantartanunk is szükséges.

Cégünk, pontost felmérést követően, az igényeik meghallgatása után, tud lehetőségeket, és ésszerű racionális választási lehetőségeket, kínálni az elektromos hálózatuk fejlesztésére, nagyon szigorú szempontok alapján.

Szempontjaink a következőek.:

 • emberi élet védelme,
 • tárgyi eszközök, gépek, berendezések, lakások védelme,
 • biztos, megbízható, és jó állapotú rendszerek létesítése.

 

Villamos hálózatok szükség szerű fejlesztéséről, és a miértekről lentebb…

 

Az elektromosságról konyha nyelven.: 

Az elektromosság, egy szemmel nem láttható, nem hallható, vagy érezhető fizikai dolog, ami mégis ott van minden ember életében. Minden háztartásban, az utcán, az autónkban, a mindennapjainkban. Az elektromosságot úgy tudjuk a legkézzelfoghatóbban elképzelni, mint a vizet. A víz valahonnan folyik, valahol munkát végez, majd tovább folyik.

Az elektromos, áram pontosan ilyen. Az elektromos áramot, valahol előállítják (-erőmű, -szélerőmű, – vízerőmű, – napelem), és egy kiépített rendszeren (villamos szolgáltató) eljuttatják a fogyasztókhoz. A fogysztóknál, felhasználódik, valamilyen berendezést, -tv, -hűtő, -robotgép, -stb… munkát végez, azaz meghajt, majd elfolyik szintén a szolgáltató által kiépített vezetéken és helyen, az erre már évszázadokkal korábban feltalállt módokon, vissza az erőművekbe.

A mi, azaz az Önök biztonságának itt van nagy szerepe! Azaz, hogy az áram, az Önök otthonában, milyen körülmények között végzi a munkát, biztonságosan avagy sem.

Miért is szükséges a villamos hálózatot fejleszteni.: 

A beépített anyagok, amiket sok-sok évvel ezelőtt felhasználtak, egyszerűen elöregednek, elhasználódnak, nem tudják kiszoláglni azt a tejlesítményt amit mi szeretnénk 2023-ben. Mielőtt megijedne nem szó sincs arról hogy az Ön lakása már a megépítésénl sem volt biztonságos! Azt is elárulom hogy miért!

Vegyünk alapul, egy 1988-ban épített panelházat, az ország bármely pontján, vagy egy 1967-s építésű családi házat. Mind a családi házban, mind pedig a panelházban akkor amikor épültek, a korukhoz képest, a maximális biztonsági igényeket kielégítő rendszert építettek ki. Azonban, azóta eltelt a panelház esetében is, 35 év!

Amíg 35 évvel ezelőtt, az alumínium vezetőkből állt rendelkezésre elegendő mennyiség, úgy az akkori ipar, az alumínium vezetékeket prefereálta, és szinte maradéktalanul építette be minden házba. Mint minden anyagnak a világban, az alumíniumnak is van anyagfáradása, melynek következétben szerkezete megbomlink, elporlad, elkorrodál, illetve a hőterhelés hatására, elhasználódik. Ezek az alapvető fizikai tulajdonságok, és az idő megkeresztezi ezen rendszerek életét, amelyet érdemes minnál hamarabb megvizsgáltatni, kicseréltetni!

Gondoljon bele, hogy 1988-ban Magyarországon, sok esetben, még csak a világítás volt kiépítve, napközben szólt egy rádió, és a tehetősebb családoknál talán már televízió is volt. Ezzel szemben miket is ismerünk 2023-ben?

 • szobánként, 1 televízió
 • több helyről kapcsolható villágítás, sport égők, asztali, és állólámpák a mennyezeti lámpákon túl
 • hűtő,
 • mikrohullámú sütő,
 • elektromos, vagy indukciós főzőlap,
 • automatat mosógép,
 • mosogatógép,
 • szárrítóberendezés, laptop, PC…. stb…

1990-s évekhez képest, a mai gépek fogysztása eléri a 10-15x értékét az akkori gépekéhez, és az akkori emberi igényekhez képest. Ez már önmagában indokolja a fejlesztések, javítások, és újravezetékelések szükségességét.

Hogyan fejleszthető a villamos hálózat.:

feltöltés alat…
2023.