Röviden az automata váltókról

Manapság egyre több autó esetében találkozhatunk az automata váltóval felszerelt verziókkal. Ezeknek a legnagyobb előnye, hogy segíti a sofőröket az optimálisabb vezetésben, ami megmutatkozhat az indulásnál, a megállásnál, valamint a hosszútávon az üzemanyag fogyasztásban is. Sajnos azonban idővel megeshet, hogy automata váltónk javításra, szervizelésre szorul. A Vibránium Trade ebben nyújthat hathatós segítséget!

Miért fontos odafigyelni a váltóra?

Gyakorlatilag bármilyen váltó esetében elmondható, hogy megfelelő karbantartással megsokszorozható a váltók élettartama, sőt mi több a megfelelő működésre is hatással lehetnek, így pedig a menetkomfortra is kihathat egy megfelelően karbantartott váltó.

Nem véletlen, hogy az autószerviz, és az autójavító munkák között egyre gyakoribb az igény az automata váltók olajcseréje iránt is, hiszen egy időben elvégzett szerviz még mindig olcsóbb, mint egy utólagos javítás.

A megfelelő olajcseréhez azonban szükséges egy olyan professzionális berendezés, amellyel teljes egészében le lehet cserélni az elhasználódott hajtómű-olajat, illetve ezzel egy időben karban is tartják a szerkezetet.

Mikor lehet szükség váltó javításra?

A kézi és az automata váltók esetében is könnyen megállapíthatjuk vezetés közben, hogy mikor lehet szükség váltójavításra. Ilyen tünetek lehetnek többek között.:

  • a váltó akadozva, ütve vált
  • a váltó nem siklik megfelelően és nagy gázzal tudunk csak elindulni
  • valamelyik fokozat nem kapcsolható
  • menet közben égett szagot érzünk
  • páros és páratlan fokozatok közötti váltáskor rántást érzünk
  • menet közben hangos a váltás
  • lassan gyorsul a jármű, lomhán megy fel az emelkedőn
  • az autót nem lehet fokozatba tenni, nem indul el.

Mivel a sebesség váltó egy igen komplex berendezés, így annak bizonyos hibái a vezetési biztonságra is kihathatnak, így mindenképp érdemes minél előbb szakértőhöz fordulni a javítással és szereléssel. A szakértő segítség már csak azért is fontos, mert a precíz mechanikus rendszer odafigyelést és szaktudást igényel, amik szerencsére a Vibránium Trade-nél maradéktalanul megtalálhatja.

Érdemes észben tartani ezzel kapcsolatban, hogy automata váltó és automata váltó között is lényeges különbségek lehetnek, hiszen minden gyártónak megvan a mag a innovatív megoldása a téren is. Legyen szó azonban CVT, DSG, PowerShift, S-tronic vagy bármilyen más típusú automata  váltóról a mi segítségünkre biztosan számíthat. Ehhez pedig csak az alábbi elérhetőségek egyikén kell felvennie velünk a kapcsolatot!

Telefon: 06 70/316-0279